לקלתית:
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן מנופה
- 1/4 כוס מים קרים
- מעט מלח
למילוי:
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- מלח ופלפל שחור
- קמצוץ אגוז מוסקט
- גבינת פרמזן מגוררת - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל רכיבי הקלתית במעבד מזון וטוחנים יחד עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לעבד יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם הבצק.
2. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות להזהבה קלה. מעבירים את הפטריות לקערה גדולה, מוסיפים את השמנת המתוקה והביצים, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט וטורפים יחד היטב למלית אחידה.
4. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה גדול, חותכים ריבועים שווים מהבצק ומרפדים איתם תבניות קיש אישיות - עובדים מהר, הבצק צריך להיות קר כשהוא נכנס לתנור.
5. יוצקים את המלית לתבניות המוכנות, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהקישים מקבלים גוון זהוב יפה.