לבשר:
- 1.5 ק"ג אסאדו בלי עצם
- 10 שיני שום, קלופות
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 6 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 1 כף שטוחה מלח גס
- 1/2 כף פלפל שחור גס
- 7 כפות שמן זית
לפריקסה:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים פושרים
- 1 כף וודקה / ערק / וויסקי
לטחינה סלק:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 50 גרם סלק שלוק
- 2 שיני שום
- מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
- מלח ופלפל שחור
לסלט:
- 30 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 2 שיני שום, כתושות
- חופן כוסברה קצוץ
- 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
- קורט מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבשר:
1. מניחים את רצועות האסאדו בתבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל 5 כפות שמן זית, מיץ תפוזים, 4 כפות טריאקי, סילאן, מפזרים מעל את שיני השום, מלח ופלפל שחור, עוטפים הכל ב-2 שכבות של נייר אפייה, מכסים מעל בנייר כסף ומהדקים היטב את הקצוות - חשוב שהבשר יהיה אטום לחלוטין, כדי שלא יתייבש באפייה.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, ואז מנמיכים ל-160 מעלות ואופים במשך 5 שעות.
3. לאחר האפייה, מעבירים את הבשר לקרש חיתוך, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ו-2 כפות טריאקי וקוצצים את הבשר לגודל הרצוי.
כשהבשר בתנור, מכינים את הפריקסה:
4. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והמים, מניחים בצד ל-10 דקות ואז מוסיפים את הקמח, שמן הזית, המים, והוודקה. מעבדים במשך דקה עם וו לישה במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
5. מקמחים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן פריקסה או רינג מאורך, קורצים צורות של סירה מהבצק. מניחים כל סירת בצק על מלבן נייר אפייה נפרד, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים את סירות הבצק בקבוצות עד שהן זהובות ותפוחות משני הצדדים, ומוציאים אותן לקערה מרופדת בנייר סופג.
הכנת הטחינה:
8. במעבד מזון, מניחים את כל הרכיבים, מוסיפים כוס מים קרים וקורט מלח ופלפל שחור וטוחנים הכל יחד עד שהרכיבים מתאחדים לרוטב חלק.
הכנת הסלט:
9. מניחים בקערה את העגבניות החתוכות, מוסיפים את שאר רכיבי הסלט, מתבלים במלח, מזלפים שמן זית ומערבבים.
הרכבת הפריקסה:
10. חוצים כל לחמנייה, ממלאים בבשר המפורק, מזלפים מעל טחינה סלק בנדיבות ומגישים מיד, חם, לצד הסלט.
אופן ההכנה - בתמונות:
אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!