בשעה זו (שלישי) מתקיים דיון בועדת הבריאות בכנסת, העוסק בחיסון ילדים בני 5 עד 11 בישראל, לאחר שהתקבלה בשבוע שעבר המלצת מנכ"ל משרד הבריאות.
יו"ר ועדה ח"כ עידית סילמן, אמרה על חיסון ילדים: "גם כשמתחילים לחסן לוקח 5 שבועות להגיע למוגנות. מדובר בתקופת זמן שהובילה אותנו בגל האחרון מ-600 ל-6,000 מאומתים ביום, כך שגם אם אנחנו מחסנים תוך כדי גל עדיין ייקח זמן עד להגנה מלאה. מקדם ההדבקה של הנגיף הראשוני הגיע עד כדי 2.3 , של הדלתא כבר הגיע ל-5.8 – מקדמי ההדבקה גדלים מווריאנט אחד לאחר וגם את זה יש לקחת בחשבון".
ד"ר שרון אלרעי פרייס: "בגל הרביעי רוב התחלואה בילדים הייתה בגילאים 5 עד 11, למה זה קרה? בזכות חיסוני גילאי 16 עד 18".
"המטרה שלנו", הוסיפה פרייס, "היא להראות את הנתונים בצורה הכי שקופה וגלויה לציבור ההורים כדי להגיד- אלה הסיכונים מהמחלה ואלה הסיכונים מהחיסון, ועכשיו כל הורה צריך לעשות את הבחירה שלו. יש קושי עם המחשבה שהמחלה הזאת היא לא מחלה משמעותית והיא לא מחלה של ילדים. זה לא נכון, הראנו נתונים, ילדים חולים, יכולים לחלות קשה ולחלות בתופעות אחר כך. 1 ל-3,000 ילדים בישראל שחלו יהיה להם PIMS. בסוף אפשר ביחד ההורה יצטרך לקבל את ההחלטה שלו".
עוד הוסיפה: "בישראל אין שום ניסיון לכפות חיסונים. יש מדינות שבהן התו הירוק תקף למחוסנים בלבד. אצלנו תמיד יש אפשרות להציג בדיקה. אנחנו לא רוצים שאנשים יתחסנו בתוך הכרח".
בנושא מתן חיסוני קורונה לילדים אמר ד"ר בועז לב, יו"ר צוות טיפול במגיפות במשרד הבריאות: "אין לנו סיבה ביולוגית טובה להניח על תופעות לוואי שונות לילדים מהחיסון בטווח הארוך. רוב האירועים קלים וחולפים ולא הייתה סבירות שזה ימנע את החלטת הצט"מ להמליץ על אישור החיסון. צפויות תופעות הנפוצות בהרבה חיסונים- בהן לדוגמא דימומים ושינויים במחזור החודשי בקרב נערות, זה מטריד אבל על פי כל הנתונים שנאספו עד כה אין פה שום השלכה על פוריות או דבר אחר". בהמשך הסביר: "החיסון הזה הוא חיסון ריאקטוגני, כזה שהגוף מגיב אליו. מייצר חום, כאב מקומי ואולי קצת חולשה".
ד"ר לב הוסיף ואמר בדיון: "הילדים הם שאינם מחוסנים היום ולכן למעלה מ-60% מהנפגעים היומיים כרגע הם בגילאים האלה. הורה שרוצה לחסן את הילד יוכל לעשות זאת ולהיפך. אנחנו מכבדים את הזכות של ההורים להחליט".
חה"כ שלעבר משה פייגלין, שהגיע לדיון, ביקש מד"ר לב להתייחס לפרסומים בחו"ל אודות אנשים שנפטרו מהחיסון. לדבריו "אני מכיר אישית שני מבוגרים שנפטרו".
בתגובה אמר ד"ר בעז לב כי הוא אינו מכיר את הפרסומים הספציפיים שציין פייגלין, והוסיף כי גם אם קיימת תופעה כזו "היחס בין התחלואה והתמותה שנגמרת מהמחלה לעומת מה שנגרם מהחיסון הוא לרעת המחלה".
על פי נתונים שמסרה לוועדה ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס, מתחילת המגיפה 206 ילדים הגיעו למצב קריטי בשל מחלת הקורונה (0-18), 42 מהם בגילאי 5-11. 11 ילדים נפטרו, כולם עם מחלות רקע. 4 מתוכם בגילאי 5-11.
באשר לתופעת ה- PIMS שאובחנה אצל ילדים לאחר החלמה ממחלת הקורונה אמרה ד"ר אלרעי פרייס כי עד כה דווח בסה"כ על 277 מקרים. 195 מקרים נחקרו עד כה, מתוכם 99 היו בגילאי 5-11. לדברי ד"ר אלרעי פרייס – "בשני מקרים ילדים נפטרו, לאחר שהתייצבו עם דלקת רב מערכתית סוערת מספר שבועות לאחר החלמה מקורונה".