רכיבים
- 6 כפות חמאה, מחולקות
- 1 פקעת שומר גדולה, קצוצה דק
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 גזרים, קלופים, קצוצים דק
- 1 תפוח אדמה לבן קטן, קלוף, חצוי
- 2 ענפי טימין
- 1 עלה דפנה
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 4 כוסות ציר ירקות
- 1/4 כוס ערמונים, קלויים וקצוצים גס
- 1/4 כוס קרם פרש
- 1 כף סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. מחממים 4 כפות מהחמאה בסיר גדול, על חום בינוני. מוסיפים את השומר, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, הטימין ועלה הדפנה; מתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם והנמכת החום במידת הצורך, עד שהירקות רכים אך לא שחומים ולאחר ששחררו את הלחות שלהם, 45-60 דקות (זה יתן להם טעם עמוק).
2. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה מתפרק, 8-10 דקות. מניחים בצד להתקררות קלה. מסירים את עשבי התיבול.
3. עובדים בקבוצות, טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. מסננים לתוך סיר נקי; מתבלים במלח ובפלפל.
4. מחממים את 2 כפות החמאה הנותרות בסיר קטן, על חום בינוני. מוסיפים את הערמונים ומבשלים, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהחמאה משחימה והערמונים קלויים, כ-4 דקות.
5. מערבבים את קרם הפרש וסירופ המייפל בקערה קטנה. מגישים את המרק בתוספת תערובת המייפל וקרם הפרש והערמונים.
ניתן להכין את המרק 3 ימים טרם מועד האכילה.