זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 לימונים סחוטים היטב
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה עם מטריפה ידנית, טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן בזרם דק ותוך כדי ממשיכים לטרוף עד שהרכיבים מתאחדים.
2. מוסיפים לקערה את מיץ הלימון, גרידת הלימון והקמח וטורפים יחד היטב לאיחוד. לקראת סוף הערבוב, מוסיפים את אבקת האפייה ותמצית הווניל ומערבבים במרץ עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה, ללא גושים.
3. יוצקים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות.