לכבוד שבת

סלט קולסלאו עם טוויסט קראנצ'י לקלאסיקה

לפני שהוא טעים, קודם כל כיף, פשוט כיף, לאכול את הסלט הזה שמורכב משילוב של מרקמים פריכים ולעיסים. מתכון לסלט קולסלאו עם תוספות קראנצ'יות לקלאסיקה המקורית כמו תפוחים ושקדים. אם תרצו להכין את הסלט גם ביום חול - יש גם גרסה חלבית (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
סלט קולסלאו עם תפוחים ושקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס שקדים מולבנים גפרורים, קלויים קלות בתנור או במחבת יבשה
  • ראש קטן של כרוב לבן, מגורר 
  • 2 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
  • 2 תפוחים גדולים, חתוכים לגפרורים
  • 1/2 כוס פרוסות בצל ירוק
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

לרוטב:

  • 1/2 כוס מיונז
  • <em>לגרסה החלבית:</em> 1/2 כוס יוגורט יווני (אופציונלי)
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/2 2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית פרג
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הסלט.

2. בקערה בינונית, טורפים במרץ את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.

3. יוצקים את הרוטב לסלט, מערבבים היטב, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, לאיחוד מיטבי של הטעמים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות