זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 250 גרם סלק, מקולף וחתוך לרבעים גדולים
- 4 כפות שמן זית
- 300 גרם גרגירי חומוס מבושלים או משימורים
- 3-5 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות טחינה גולמית
- 3 כפות מים
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
מתכון לקערת חומוס סלק בינונית
1. מפזרים את ריבועי הסלק בתבנית, מזלפים מעל כף שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות, עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומצננים.
2. במעבד מזון, מניחים את הסלק האפוי עם כל הרכיבים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
מגישים על צלחת עם זילוף של שמן זית מעל וכל תוספת אהובה אחרת.