לקלתית:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 80 גרם אבקת סוכר
- 180 גרם חמאה, מומסת
למלית:
- 240 גרם גבינת שמנת
- 120 גרם חמאת בוטנים רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 מ"ל שמנת מתוקה 30%
- 80 גרם אבקת סוכר
לקישוט: 50 גרם בוטנים שבורים / שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את הביסקוויטים לפירורים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את החמאה המומסת ואבקת הסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. מרפדים עם המסה את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית עגולה ומהדקים.
2. בקערת מיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה עם 50 גרם אבקת סוכר, עד לקבלת קצפת במרקם קרמי ורך.
3. בקערה נפרדת, מקציפים את חמאת הבוטנים עם גבינת השמנת ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה מחצית מהקצפת, מערבבים לאיחוד ויוצקים את המלית לתבנית המרופדת בקלתית.
4. מורחים על המלית את המחצית הנותרת של הקצפת.
5. מכסים את התבנית ומעבירים את העוגה למקרר להתייצבות למשך 3 שעות. לפני ההגשה מפזרים על העוגה שברי בוטנים או שוקולד מגורר.