רכיבים
- 45 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה איכותי
- 4 כוסות מרשמלו מיני או 280 גרם מרשמלו בגודל רגיל
- 6 כוסות פצפוצי אורז
- 1 כוס שוקולד חלב או מריר קצוץ
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. בתרסיס שמן או מעט חמאה מומסת, משמנים תבנית זכוכית בגודל של כ-22X30 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.
2. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה או תחליף החמאה הפרווה ואז מוסיפים את המרשמלו וממשיכים לערבב עד שהוא נמס לגמרי.
3. לאחר שהמרשמלו נמס, מכבים את האש ומוסיפים לסיר את פצפוצי האורז. בעזרת מרית, מערבבים הכל יחד עד לציפוי מלא. יש לעבוד מהר לפני שהתערובת מתקררת - ואז יהיה קשה לעבוד איתה.
4. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית המוכנה ומיישרים את התערובת בתבנית עם המרית. מכניסים למקרר ל-10 דקות להתייצבות.
5. במקביל, ממיסים את השוקולד בבן מארי או בפולסים במיקרוגל.
6. מוציאים את התבנית מהמקרר וחותכים ל-18 מלבנים. נועצים מקל ארטיק בקצה של כל מלבן, טובלים בשוקולד המומס ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.
7. מסדרים את החטיפים המוכנים במגש אפייה גדול מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-20-30 דקות עד שהשוקולד יתייצב. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.