רכיבים
- 2 נתחי טונה טרייה במשקל 113 גרם ובעובי 2.5 ס"מ כל אחד
- 1/2 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כוס שומשום
לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/2 כף שמן שומשום
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- 1/2 כפית סרירצ'ה או צ'ילי חריף
- 1/2 כפית דבש
- 1 ענף בצל ירוק, פרוס דק
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את רוטב הסויה, שמן השומשום, אבקת השום והג'ינג'ר הטחון. מוסיפים את נתחי הטונה למרינדה ומשרים במשך 30-60 דקות.
2. מחממים היטב פלנצ'ה או גריל חשמלי משומנים קלות. במקביל, מוציאים את נתחי הטונה מהמרינדה, סופגים מהם קלות את נוזלי המרינדה בעזרת נייר סופג ואז מצפים אותם בשומשום מכל הצדדים: שופכים שומשום לקערה נקייה ולוחצים את הטונה לשומשום, כך שהוא יצמד היטב לנתחים.
3. כשהפלנצ'ה או הגריל חמים מאוד, צורבים עליהם את הטונה במשך 3 דקות. הופכים וצולים במשך 1-2 דקות נוספות. מוציאים לצלחת וממתינים שהטונה תצטנן מעט לפני שפורסים אותה לפרוסות דקות.
4. סמוך להגשה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומגישים לצד פרוסות הטונה. אפשר להוסיף גם אורז לבן בצד או ירקות מוקפצים.