רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 4 נתחי חזה עוף במשקל כולל של 700 גרם
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 3/4 כוס קמח מנופה
- 225 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
- 1 שאלוט, קצוץ
- 4 כפות יין אדום מתוק
- 3 כפות ציר עוף או מים עם מעט אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. בפטיש שניצלים דופקים את נתחי העוף לעובי של קצת יותר מ-0.5 ס"מ, מתבלים אותם במלח ופלפל שחור ומצפים אותם בקמח משני הצדדים.
2. במחבת בינונית על אש גבוהה, מחממים כף שמן ומטגנים 2 נתחי עוף במשך 2 דקות מכל צד. מוסיפים כף שמן נוספת ואת נתחי העוף הנותרים ומטגנים גם אותם. מוציאים לצלחת את העופות המוכנים ומכסים בנייר כסף באופן רופף כדי לשמור אותם חמים.
3. לאחר שכל העופות מוכנים ועברו לצלחת, מוסיפים עוד כף שמן לצלחת ואת הפטריות והשאלוט. מבשלים עד שהפטריות רכות ומתחילות להשחים.
4. יוצקים למחבת את היין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מוסיפים גם את ציר העוף, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
מגישים מיד את העופות עם רוטב הפטריות עליהן כשהוא חם.