לתבשיל קינואה ושעועית שחורה:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל צהוב קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 1 כפיות אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
- 1/2 1 כפיות כמון
- 1/2 1 כפיות פפריקה מעושנת
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס קינואה יבשה
- 2 כוסות ציר ירקות או מים
- 400 גרם שעועית שחורה משימורים, מסוננת ושטופה או 1/2 כוס שעועית שחורה יבשה*
- 1 ליים, סחוט היטב
- מלח ופלפל שחור
לקרם קשיו וכוסברה:
- 1 כוס קשיו גולמי
- 1 שיני שום
- 1 כוס כוסברה קצוצה גס
- 1 פלפל ירוק חריף קטן, רצוי מסוג חלפיניו, קצוץ גס ללא הזרעים (אופציונלי)
- 1 ליים, סחוט היטב
- 1/2 לימון, סחוט היטב
- 3/4 כוס מים
- מלח ופלפל שחור
להגשה:
- טורטיות מחוממות על מחבת, פרוסות אבוקדו, רוטב חריף לבחירה
אופן ההכנה:
*אם אתם משתמשים בשעועית שחורה יבשה, משרים אותה במשך לילה שלם במים ואז מסננים ומניחים אותה בסיר גדול. מכסים במים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-50 דקות עש שהשעועית רכה, אך אינה מתפרקת. מסננים מהמים.
1. במחבת בינונית על אש בינונית, מחממים את שמן הזית. כשהוא חם, מוסיפים את הבצל, מתבלים בכף מלח ומבשלים במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף וריחני.
2. מוסיפים את השום, מטגנים במשך 30 שניות ואז מוסיפים צ'ילי, כמון ופפריקה מעושנת ורסק עגבניות, מערבבים לציפוי הבצל והשום ומבשלים במשך 1-2 דקות נוספות, עד שהריח עז יותר.
3. מערבבים פנימה את הקינואה, נותנים לה להיטגן במשך דקה ויוצקים מעל את ציר הירקות או המים. מגביהים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. לאחר שהכל מבעבע, מוסיפים את השעועית השחורה, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מכבים מהאש וממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה ויוצקים מעל את מיץ הליים. מערבבים את התבשיל במזלג.
בזמן שהקינואה מתבשלת, מכינים את קרם הקשיו:
4. במעבד מזון או בלנדר, טוחנים יחד את כל הרכיבים עד לקבלת קרם סמיך. מדללים עם 1-2 כפות מים, אם צריך, עד שמתקבל מרקם קרמי סמיך ועשיר. משתמשים בקרם מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
הרכבת הטאקו:
5. ממלאים בנדיבות טורטיות עם תבשיל הקינואה והשעועית, יוצקים מעל מקרם הקשיו, מוסיפים פרוסות אבוקדו, כוסברה קצוצה, סלסה או רוטב חריף, שפריץ של ליים - וכל תוספת אהובה אחרת. מגישים מיד.