לאחר 52 שעות של לחימה רצופה במוקדי האש, נציב כבאות והצלה רב טפסר דדי שמחי הכריז הערב (שלישי) על שליטה מלאה באש.
במהלך ימי השריפה פעלו הכוחות בשבעה מוקדים עיקריים של בעירה, בפיקוד מפקדי מחוזות.
בלחימה הגדולה באש השתתפו 204 צוותי כיבוי, 20 מטוסי כיבוי, ו-1,500 לוחמי אש.
10 יישובים פונו מיושביהם: צובה, גבעת יערים, שואבה, רמת רזיאל, איתנים, בית מאיר, שורש, עין ראפה, עין כרם ועין נקובה. כמו כן פונה בית ספר ובית חולים.
נכון לשעה זו, כולם חזרו לבתיהם חוץ מאיתנים ומספר בתים ברמת רזיאל וגבעת יערים.
טייסת הכיבוי האווירית הטילה 190 אלף ליטר מעכב, 516 אלף ליטר קצף וזאת ב-451 גיחות ו-238 שעות טיסה.
כמאה וחמישה צוותים של כבאות והצלה פעלו אחר-הצהריים (שלישי) בשטח מול מוקדי השריפה שעדיין בערו, כשלצידם גם אנשי רשות הטבע והגנים, קק"ל, פיקוד העורף, חיל האוויר ואף לוחמי אש מהרשות הפלסטינית מתחנות רמאללה ויריחו.
שני מטוסי כיבוי של כיבוי אש השתתפו בתקיפת מוקדי האש כדי לייצר קווי הגנה סביב היישובים ולמנוע את התפשטות הלהבות לעבר הבתים.
בשריפה עלו באש כ-25,000 דונם - 1,000 דונם יותר מאסון הכרמל.
חלון הזמן הקריטי מבחינת לוחמי האש היה בין השעות 13:00-17:00 בהן הרוח נשבה בעוצמה. בפרק זמן זה הכוחות היו דרוכים וערוכים לכל התעצמות של מוקדי השריפה.
טפסר ניסים טויטו, מפקד מחוז ירושלים: "אני שב עכשיו מסיור תצפית מעל לאיזורי הלחימה באש. המראות קשים. ראיתי איך הריאה הירוקה של מחוז ירושלים הולכת ומשחירה תחת הלהבות. לא צריך להיות בוטניקאי גדול כדי להבין שתידרשנה עשרות שנים על מנת לשקם את אשר אבד.
"השטח הגדול שנשרף בהרי ירושלים גורם גם לזיהום אוויר כבד בישובי הסביבה וגם לנזק אקולוגי לטווח ארוך. הרי ירושלים מאופיינים ביער אורנים טבעי. עוצמת האש הגיעה לצמרות ושרפה את העצים לכל אורכם. לכן כאמור שיקום והתאוששות משריפה כזאת תיקח שנים רבות ותשאיר האזור שרוף לזמן רב".