רכיבים
- 1/4 1 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס שוקולד חלב או מריר מגורר
- 120 גרם חמאה
- 1/2 1 כוסות רוויון
- 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
אופן ההכנה:
1. מחממים את מכשיר הכנת הוופלים.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח, הסוכר ו-1/3 כוס שוקולד מגורר.
3. מביאים לרתיחה סיר מלא במים. מניחים מעל קערה חסינת חום עם 1/3 כוס שוקולד מגורר ואת החמאה וממיסים יחד במשך כ-2 דקות. מצננים מעט.
או שממיסים במיקרוגל במשך דקה עם הפסקות לערבוב כל 15 שניות. מצננים מעט.
4. טורפים את הרוויון והחלמונים ואז מוסיפים את תערובת החמאה והשוקולד וטורפים יחד.
5. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
6. בקערה גדולה, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים מחצית מהקצפת לבלילה, מאחדים ביניהן בתנועות קיפול עדינות ואז מוסיפים את המחצית הנותרת של הקצפת ומקפלים שוב.
7. כשהבלילה אחידה, מכינים את הוופלים לפי ההוראות של מכשיר הכנתם. מגישים חם עם מגוון תוספות.