רכיבים
- 1/3 כוס שוקולד מגורר דק
- 1 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף אבקת קפה נמס איכותי (לא חובה)
- 2 כפות סוכר חום
- 4 ביצים
- 3/4 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 60 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
2. בקערה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר החום, הקפה הנמס והשוקולד המגורר.
3. מכניסים לתנור מחבת שמתאימה גם לאפייה (מברזל יצוק) או תבנית תנור עגולה בקוטר 20-25 ס"מ ונותנים לה להתחמם היטב - זהו שלב קריטי בהכנת הפנקייק.
4. בבלנדר, מעבדים יחד את הביצים, החלב ותמצית הווניל עד לקבלת תערבות אחידה. מוסיפים לבלנדר את תערובת הקמח וטוחנים יחד במשך 15-20 שניות עד לקבלת בלילה חלקה.
5. כשהמחבת או התבנית חמה מאוד, מניחים בה את החמאה ונותנים לה לְהִמַּס. מטים את המחבת או התבנית לצדדים כך שהחמאה המומסת תצפה את כל התחתית.
6. יוצקים למחבת או לתבנית את הבלילה ואופים במשך 20-24 דקות עד שהפנקייק תופח כמו בלון.
7. מוציאים מהתנור, האוויר יצא קצת מהפנקייק. מניחים במרכז פירות יער טריים או כל פרי אהוב אחר, חתוך. מפזרים מעל אבקת סוכר ואפשר להוסיף גם סירופ מייפל או רוטב שוקולד. מגישים מיד.