זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1.5-2 ק"ג נתח בשר מספר 5 שלם
- 6 בצלים סגולים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס חומץ
- 1/2 מקל וניל
- 2 מקלות קינמון
- פלפל שחור גרוס ומלח גס
- 2 כוסות יין לבן
- 4 כפות שמן
אופן הכנת צלי כתף ביין לבן לצד ריבת בצל בניחוח וניל וקינמון:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את נתח הבשר בשלמותו ו"סוגרים" (מטגנים) אותו היטב מכל צד.
2. מעבירים את הבשר לתבנית פיירקס, מתבלים סביב הבשר במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את היין הלבן, ומכסים את התבנית בשלוש שכבות של נייר כסף.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעתיים וחצי.
הכנת ריבת הבצל:
4. במקביל, מקלפים את הבצלים, חותכים לרצועות ומערבבים בסיר רחב יחד עם הסוכר, החומץ, מקל הווניל ומקל הקינמון.
5. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת ריבה - לא מערבבים בזמן הבישול, אלא מנערים מדי פעם הסיר בעזרת הידיות.
מגישים את נתח הבשר שלם ועליו יוצקים מהריבה.