זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 תפוחים ירוקים גדולים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות
- 3 ענפי סלרי, חתוכים לקוביות
- 150 גרם גבינת גאודה או אמנטל, חתוכה לקוביות
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות מיונז
- 100 מ"ל שמנת חמוצה
- פלפל שחור (לא חובה)
- חופן חצאי אגוזי פקאן גולמיים או מסוכרים
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את קוביות התפוחים והסלרי, יוצקים עליהם את מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים את קוביות הגבינה.
2. בכלי קטן, מערבבים את השמנת החמוצה עם המיונז, מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב על התפוחים, הסלרי והגבינה ומערבבים.
3. מכסים את הסלט ומעבירים למקרר למשך 1-2 שעות ומגישים אותו צונן מאוד עם אגוזי פקאן מפוזרים מלמעלה.