לעוגה:
- 2 קישואים בינוניים, לא מקולפים, שטופים היטב ומגורדים גס בפומפייה
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס אבקת קקאו
- 3/4 כוס סוכר דק
- 2 כוסות קמח תופח, מנופה
- קורט מלח
לגנאש - לציפוי:
- ¾ כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה / תחליף שמנת פרווה / קרם קוקוס משימורים
- 1 כוס (160 גרם) שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את הביצים עם השמן. מוסיפים את הקישואים, הסוכר, המלח ואבקת הקקאו ומעבדים יחד לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות על מצב טורבו עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. לאחר האפייה, מחלצים בזהירות את העוגה מתוך התבנית בעזרת שולי נייר האפייה ומניחים אותה לצינון על רשת.
במקביל, מכינים את הגנאש:
4. בסיר קטן או במיקרוגל, מחממים את השמנת המתוקה (או תחליף הפרווה) עד שהיא מגיעה לסף רתיחה - אך לא רותחת. מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום ויוצקים עליו את השמנת החמה. מחכים 5 דקות ואז מערבבים עד שמתקבל גנאש סמיך, כהה וחלק. משאירים בצד לצינון במשך 20 דקות.
5. מעבירים את העוגה למגש או תבנית נטולת שוליים, יוצקים עליה את הגנאש ואפשר לפזר מעל פרוסות שקדים ושוקולד (כל שוקולד שתרצו) קצוץ.