לנוכח ריבוי מקרי טביעות הילדים, פרסמו גדולי הרבנים פסק הלכה הקורא להורים להישמר מפני בריכות ביתיות ובריכות באתרי נופש ולהקפיד להשגיח על ילדים בקרבת מים, בבחינת "הישמר לך ושמור נפשך מאוד", ו"לא תשים דמים בביתך".
על פסק ההלכה חתומים, הגאונים: רבי יצחק יוסף הרב הראשי לישראל, רבי שמחה רבינוביץ בעל "פסקי תשובות" ורבי נפתלי נוסבוים, ראש בית דין אהבת שלום. כמו כן, הצטרפו גם רבני העיר בני ברק, הרבנים הגאונים: רבי חיים יצחק אייזיק לנדאו ורבי שבח צבי רוזנבלט.
מי שהציג את הסכנות בפני הרבנים, הם ראשי ארגון אמת ליעקב, הפועל למניעת סכנות בכלל ולילדים בפרט, שהציגו נתונים, שמשם עולה כי טביעה היא הגורם השני בשכיחותו לתמותת ילדים מהיפגעות.
מנתוני "בטרם" עולה כי 29% מכלל הילדים היהודים שטבעו למוות הם מהחברה החרדית, ו76% מהמקרים התרחשו בעונת הרחצה. עוד עולה מהנתונים כי ילדים מתחת לגיל 4 נמצאים בסיכון מוגבר לטביעה ומהווים 45% ממקרי התמותה ו-57% מהפניות למיון עקב טביעה. קבוצת הגיל השנייה בשכיחותה הם בני נוער בגיל 15-17.
טביעה מתרחשת בדממה ובמהירות. ילד שטובע אינו יכול לצעוק ולהתריע שהוא בסכנה מכיוון שהפה והראש שלו מכוסמים במים. ילדים עד גיל 5 עלולים לטבוע גם במים בעומק סנטימטרים בודדים בלבד, ולכן חשוב שלא יהיו בקרבת המים ללא השגחה.
בפסק ההלכה מפרטים הרבנים את התנאים בהם אפשר לשכור צימר או דירה עם בריכה פרטית, יש לוודא שהבריכה מגודרת עם מחיצה בגובה 1.10 מטר מהקרקע למניעת כניסת ילדים ופעוטות ללא השגחה.
כמו כן, מודגש בפסק ההלכה שבכול מקווי מים שבתוך הבית, לרבות דלי מים, חובה להקפיד על נוכחות של מבוגר אחראי שתפקידו להשגיח על הילד ללא הסחת דעת.
בנוסף לקראת ימי בין הזמנים פרסמו הרבנים הגאונים: רבי יהודה סילמן, רבי שריאל רוזנברג, רבי שמעון בעדני ורבי משה שאול קליין, הודעה לשמירת הגוף והנפש וציינו כי יש למנוע מנסיעות למקומות בהם צפויים מכשולים שונים, בהם סכנות רוחניות וסכנות גשמיות.
בין הסכנות הגשמיות הדגישו הרבנים שיש להימנע מטיולים למקומות מסוכנים ללא הכנה ראויה, בריכות ומאגרי מים שאינם מגדרים ורחצה בים ללא פיקוח.