רכיבים
- 3 פרוסות אבטיח גדולות או 4 פרוסות קטנות בעובי של 2.5 ס"מ
- 1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום איכותי או חומץ בלסמי
- 60 גרם גבינת פטה מפוררת או 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
- 2 כפות נענע טרייה קצוצה
- מלח
- קמצוץ צ'ילי גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבצל הפרוס בקערה, מכסים במים, מוסיפים כפית חומץ, משרים 5 דקות ואז מסננים, שוטפים תחת מים זורמים ומניחים את פרוסות הבצל על מגבת נייר לייבוש.
2. מחממים גריל חשמלי או פלנצ'ה, מברישים את פרוסות האבטיח עם כף שמן זית משני הצדדים וצולים אותן במשך 3 דקות מכל צד. מוציאים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות ושופכים את הקוביות עם המיץ שניגר מהן לקערת סלט גדולה.
3. מוסיפים לקערה את הבצל הסגול, הנענע והגבינה, מזלפים מעל את החומץ ושמן הזית שנותר, מתבלים במלח וקמצוץ צ'ילי גרוס ומערבבים הכל יחד. נותנים לסלט "לשבת" 10 דקות לפחות עד שעה שלמה לפני שמגישים אותו.
לחלופין, אפשר להכין את האבטיח סמוך להגשת הסלט כך שהוא יהווה ניגוד חם לשאר הרכיבים הקרים.