רכיבים
- 6 נתחי חזה עוף גדולים (במשקל 170 גרם כל אחד) או 12 קטנים (במשקל 85 גרם כל אחד)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית תערובת תיבול קארי, עדיף קארי מדרס
- מלח ופלפל שחור
- שמן קנולה
- 45 גרם תחליף חמאה פרווה איכותי
- 1 כף שאלוט קצוץ
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- 1 כוס ציר עוף או מים עם אבקת מרק
- 1 כף טרגון טרי קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את הפפריקה והקארי, מתבלים את נתחי העוף משני הצדדים, מכסים ומעבירים אותם למקרר למשך שעתיים.
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשטחים קלות את נתחי העוף בעזרת פטיש שניצלים.
3. ממלאים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. נותנים לשמן להתחמם ובמקביל מתבלים את נתחי העוף במלח משני הצדדים. מטגנים אותם במשך דקה-דקה וחצי משני הצדדים ומוציאים לתבנית אפייה. עובדים בקבוצות ולא מפוצצים את המחבת בכל הנתחים. לאחר שהתבנית מלאה בכל הנתחים המטוגנים, מעבירים אותם לתנור לשמירה על החום ועוברים להכנת הרוטב.
4. מנגבים את המחבת מהשמן, מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים 15 גרם תחליף חמאה פרווה ואת השאלוט. מקפיצים במשך 30 דקות ומסובבים קלות את המחבת באוויר כדי שהשאלוט יצופה בתחליף החמאה.
5. מוסיפים את היין, מגביהים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים במשך כדקה, עד שהיין מצטמצם בחצי. מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
6. מערבבים פנימה את הטרגון ואת תחליף החמאה הנותר, מוציאים את תבנית העופות מהתנור ויוצקים למחבת גם את הנוזלים שהצטברו בה. מערבבים עד שתחליף החמאה נמס. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. יוצקים את הרוטב על נתחי העוף ומגישים מיד.