יותר מחודש וחצי לאחר אסון ל"ג בעומר במירון, ואחרי שממשלת נתניהו-גנץ, בעיקר בגוש הימין-חרדים, מנעה הקמת ועדה מסודרת לבדיקת כל הגורמים לאסון ואיך מונעים את הישנותו, ההחלטה הראשונה של הממשלה ה-36 תעסוק בדיוק בזה.
שר הביטחון בני גנץ ושר האוצר אביגדור ליברמן הגישו לשרי הממשלה את הצעתם המלאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית, בלתי תלויה ובראשות שופט בית המשפט העליון בדימוס, לחקר האסון האזרחי הגדול בהיסטוריית המדינה.
ההצעה צפויה לעבור פה אחד, באישור גוש לפיד וגוש בנט, וניתנה הסכמה רשמית מראש הממשלה נפתלי בנט, שר המשפטים גדעון סער והשר לביטחון הפנים עמר בר לב.
בהצעת ההחלטה שהגישו שרי הביטחון והאוצר לשרים נכתב: "הוועדה תחקור את השתלשלות האירוע ותקבע ממצאים ומסקנות בכל הנוגע למכלול ההיבטים של האירוע: מעגלי קבלת ההחלטות שהובילו לאישור האירוע וקביעת המתווה שאושר, וכן מכלול השאלות המקצועיות והמשפטיות הנוגעות לבטיחות אירועים המוניים, ובתוכם אירועי פולחן דתיים ומקומות המשמשים את הציבור לעריכתם, במיוחד אירועים רבי משתתפים".
מטרת הוועדה תהיה להמליץ על הדרך הנכונה לעריכת אירועים המוניים, בעיקר ב"מקומות פולחן", כולל הסדרת האחריות על ניהול טקסים ויצירת מנגנון תקצוב ראוי. עלותה המוערכת של הוועדה: שישה מיליון שקלים, וחמישה תקני כוח אדם לפעילות הוועדה.
על פי ההצעה, היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, יתאם את התקדמות ועדת החקירה, מכיוון שבמקביל מתנהלות שתי חקירות הקשורות לאסון: חקירה פלילית במשטרה וחקירה במחלקה לחקירות שוטרים, הבודקת את פעילות כחולי המדים בשעת האסון.
שר הביטחון בני גנץ, שהכניס את הקמת ועדת החקירה הממלכתית להסכמים הקואליציוניים של כחול לבן ויש עתיד, כתב: "זה חוב מוסרי למשפחות ולא פחות מכך - זהו צעד חשוב שנועד למנוע אירועים טראגיים שכאלו בעתיד. אני מודה לשר האוצר אביגדור ליברמן על התמיכה בהצעה והסיוע בקידומה".
יו"ר ישראל ביתנו אמר: "התחייבנו וקיימנו. הצעת החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון בהר מירון תעלה בישיבת הממשלה ביום ראשון. מדובר במאמץ משותף שלי ושל שר הביטחון בני גנץ בסוגייה חשובה שתעשה צדק עם המשפחות ותמנע את האסון הבא במדינת ישראל".