כיכר השבת
לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

עדשים מנומרות או "עדשים צרפתיות" מבושלות עם גזר, שום ותימין. תוספת נהדרת וקלה להכנה שמתאימה לכל מנה עיקרית בשולחן השבת וגם בזמנים חגיגיים יותר ביום חול (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
עדשים מנומרות עם גזר ותימין (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית או שמן צמחי
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ דק
  • 2 כוסות עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
  • 1 כפית תימין מיובש או טרי וקצוץ
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהוא חם, מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים אותם עד לריכוך במשך 5-10 דקות.

2. יוצקים לסיר 6 כוסות מים ומוסיפים את העדשים, התימין, עלי הדפנה והמלח. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים את האש.

3. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות לאחר שספגו את רוב המים שבסיר. אם העדשים כבר רכות, אך נותרו עודפי מים בסיר, מרוקנים אותם החוצה ומסירים מהאש. מגישים מיד או מצננים ומחממים להגשה מאוחר יותר.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
לבשל עדשים ולא לשטוף ביחד עם הבעל הכל עבור ולא טעים לבשל כך דבר בניפרד בבקשה
ללא שם
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות