לעוגיות שוקולד צ'יפס:
- 240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס סוכר חום בהיר (דחוס היטב בכוס)
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים גדולות וקרות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/2 כוס שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס חלבי או שוקולד מריר קצוץ
להרכבת הקסטה:
- גלידה איכותית - בכל טעם שרוצים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן במשך דקה במהירות בינונית. מגביהים למהירות גבוהה ומעבדים במשך 1-2 דקות נוספות. נזהרים לא לעבד יותר מדי, הבצק צריך להיות קר.
2. מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומעבדים במשך דקה נוספת במהירות גבוהה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, המלח והסודה לשתייה ושופכים את התערובת היבשה לתערובת החמאה, הסוכר והביצים. מעבדים במהירות עד שהקמח נטמע היטב. מוסיפים את השוקולד-צ'יפס ומעבדים עוד קצת, שהשוקולד יטמע בתערובת.
4. מעצבים ממחצית מכמות הבצק כ-20 עוגיות בגודל שווה (כ-2 כפות בצק לכל עוגייה) ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של 5 ס"מ בין כל עוגייה, כיוון שהן מתפשטות באפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית. מוציאים, ממתינים 3-5 דקות ומעבירים את העוגיות לצינון על רשת. במקביל, אופים 20 עוגיות נוספות מהמחצית הנותרת של הבצק ומצננים גם אותן לחלוטין.
הרכבת הקסטות:
6. מרכיבים סנדוויצ'ים של 2 עוגיות ובאמצע גלידה, מסדרים את הסנדוויצ'ים בכלי סגור ומקפיאים אותם במשך 20 דקות לפני שמגישים.