רכיבים
- 1/4 2 כוסות (500 גרם) גבינת עיזים בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס שמנת מתוקה קרה
- 3/4 כוס שמנת מתוקה קרה
- 2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ דק
- 1/2 כפית גרידת לימון
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לזיגוג קרמל בלסמי:
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף שאלוט קצוץ
- 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור שלם
- 1 ענף רוזמרין קטן וטרי
לקרוסטיני:
- 1 בגט, פרוס לעיגולים בעובי 0.5 ס"מ
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מקציפים את הגבינה עם 1/3 כוס שמנת מתוקה, רוזמרין קצוץ, גרידת הלימון ופלפל שחור. מקציפים בתחילה במהירות בינונית ואז עולים למהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית.
2. בקערה נפרדת, מקציפים 3/4 כוס שמנת מתוקה במשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצפת רכה.
3. בעזרת מרית, מקפלים בעדינות 1/3 מהשמנת המוקצפת לתערובת גבינת העזים, מוסיפים 1/3 נוסף מהקצפת, מקפלים (ולא מערבבים!) ולסיום מקפלים את ה-1/3 האחרון.
הכנת הקרמל הבלסמי:
4. בסיר בינוני, מניחים חומץ בלסמי, יין אדום, סוכר, שאלוט, גרגרי פלפל שחור וענף רוזמרין. מבשלים על אש בינונית ומערבבים עם מרית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא ערבוב במשך 6-9 דקות. מסירים מהאש ומסננים את הקרמל לקערה. נותנים לו להצטנן לטמפרטורת החדר.
5. מסדרים את פרוסות הבגט בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותן בשמן זית משני הצדדים. מתבלים מלמעלה במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12-15 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לפרוסות להצטנן לפני שמניחים עליהן מגבינת העיזים המתובלת ומזלפים מעל מהקרמל.