שר הפנים אריה דרעי, שיגר היום (שלישי) מכתב לשרת הפנים של בריטניה, פריטי פאטל, בה הוא ביקש מהרשויות בבריטניה, לאפשר להורי הפעוטה אלטע פיקלסר בת השנתיים, להביאה ארצה בהקדם, לקבלת טיפול רפואי.
- השופט לזוג החרדי: אין לבתכם סיכוי להבריא
- מאמץ למנוע את ניתוק מכונת ההנשמה מהפעוטה
- אב הפעוטה: "מתחנן, עזרו לה לחיות ולהגיע לארץ"
- מרן שר התורה: "לעשות הכל להביא את הפעוטה לארץ"
- אדלשטיין פנה לבריטים וביקש: "אל תנתקו את התינוקת"
השר דרעי מציין במכתבו כי הילדה והוריה הינם אזרחי ישראל ועל פי חוות דעת של רופאים ומשפטנים ישראלים, הפעוטה יכולה לקבל טיפול מתאים בישראל.
השר דרעי הוסיף כי יש למנוע את ניתוק הפעוטה ממכשיר הנשמה, כפי שפסק בית המשפט בבריטניה, ולכן ביקש לאפשר להעבירה במיידי למדינת ישראל.
בהמשך למאמצים להביאה ארצה, שוחח השר דרעי עם שגרירת ישראל בלונדון ציפי חוטובולי וראש החטיבה הקונסולרית במשרד החוץ אייל סיסו כדי למצוא פתרון לפעוטה.
אמש, פנה שר הבריאות יולי אדלשטיין לממשלת בריטניה בבקשה שיתנו להוריה להעבירה לישראל מבלי לנתק אותה ממכונת ההנשמה, כפי שקבע בית המשפט הבריטי. השר אדלשטיין פנה למקבילו הבריטי מאט הנקוק וביקש: "שחררו את התינוקת המאושפזת לישראל - אל תנתקו אותה מהמכשירים".
אלדשטיין כתב במכתבו כי "התבשרתי על פנייתם של מר אברהם פיקסלר וגברת חיה פיקסלר, הורים לאלטה פיקסלר, שנולדה עם מום נדיר הפוגע בתפקוד המוח ואושפזה מאז לידתה בבית החולים לילדים המלכותי במנצ'סטר (RMCH)".
"בית החולים עתר לבית המשפט העליון בבקשה לאשר לנתק את אלטה מהמכשיר אליו היא מחוברת, דבר שיביא למותה", הוסיף. "על פי חוות דעת משפטית שצורפה לבקשה מטעם בני המשפחה, ולדעתנו מקובלת, על פי החוק הישראלי בנסיבות בהן ההורים מתנגדים להפסקת הטיפול הרפואי העלול להוביל למותו של הילד וכי תוחלת החיים עולה על שישה חודשים - אסור להפסיק טיפול רפואי".
לדבריו, "הוריה של אלטה הם יהודים אורתודוקסים ואזרחים ישראלים, החיים את חייהם על פי הדין העברי, והם מעוניינים להעביר את אלטה לאחד משני בתי החולים בישראל שהביעו נכונות לטפל בה. אודה אם תוכל לסייע במתן אפשרות למשפחת פיקסלר להביא את אלטה להמשך טיפול בישראל".
כזכור, בית המשפט העליון לענייני משפחה בלונדון קבע כי הפעוטה ממשפחה חרדית, אלטע פיקסלר, בת השנתיים וחצי, סובלת מנזק מוחי בעקבות סיבוך בלידה ובניגוד לעמדת הוריה, "לאור הממצאים על הכאב והסבל שהיא חווה, אין זו טובתה של אלטע להמשך הטיפול הרפואי שמחזיק אותה בחיים", כתב השופט בפסק הדין.
גם כאשר המשפחה ביקשה להעביר את בתם להמשך טיפול בישראל ובית החולים הדסה היה מוכן לקבל אותה לאשפוז, בית המשפט הבריטי סירב בטענה כי יש למנוע את המשך סבלה של הילדה.