רכיבים
- 4-8 פרוסות לחם איכותי
לממרח הגבינה:
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות קמח, מנופה
- 1 כף אבקת חרדל
- ½ כפית קאיין או פפריקה חריפה
- 3/4 כוס בירה כהה חזקה, כמו 'גינס'
- 2 כפות רוטב ברביקיו, רצוי מעושן או רוטב סויה
- 450 גרם גבינת צ'דר, מגוררת
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים את החמאה ותוך כדי מערבבים פנימה את הקמח. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם במשך 3-5 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב וריחני מאוד.
2. מוסיפים את אבקת החרדל והקאיין או הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל את הבירה ורוטב הברביקיו או הסויה.
3. כשהתערובת אחידה, מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את הגבינה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ויוצקים את התערובת לכלי רחב (ואפילו שטוח) להתייצבות. אפשר להשתמש בממרח כשהוא מצטנן או להעבירו למקרר עד יום אחד.
4. מורחים את הממרח בנדיבות על פרוסות הלחם וקולים אותן יחד בתנור בחום של 200 מעלות במשך 2-4 דקות או בטוסטר (לא סוגרים אותו עד הסוף), עד שהממרח מבעבע ומזהיב ושולי הטוסט פריכים. מגישים מיד.