זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 450 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
לרוטב המיונז:
- 1/3 כוס מיונז
- 2 כפיות אריסה
- 1 כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים במשך 2 דקות עד לקבלת עיסה אחידה. אין לערבב יתר על המידה, אחרת המרקם של הקציצות ייפגע.
3. יוצרים מהעיסה 12 קציצות המבורגר בגודל שווה, מסדרים בתבנית ואופים במשך 20-25 דקות.
4. במקביל, מערבבים את המיונז עם האריסה והלימון, מורחים בלחמניית המבורגר, מוסיפים ירקות פרוסים ואם אתם ממש רוצים להתפרע, הוסיפו גם גזר כבוש - הנה מתכון.