רכיבים
- 1 ק"ג חלקי עוף - משולשים או פרגיות וחזה עוף עם עצם
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות שמן זית
- 450 גרם נקניקיות בשר
- 2 פלפלים מתוקים גדולים (אדומים, צהובים או ירוקים), חתוכים לרצועות דקות
- 2 פלפלי חלפיניו, חצויים לאורך ואז פרוסים דק (ללא הזרעים)
- 1 בצל לבן גדול, חצוי לשניים ופרוס דק
- 1 כפית שום כתוש
- 4-8 פלפלים חריפים קטנים כבושים (אופציונלי)
- 2-3 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים, חתוכים לפרוסות עבות ומבושלים במים עד לריכוך
- 1/2 כוס ציר עוף או מים עם אבקת מרק
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1/4-1/2 כוס חומץ יין אדום
- 1 כף עלי אורגנו מיובשים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ואם משתמשים בחזה עוף, חוצים אותם לרוחב, ומתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור.
2. בסיר גדול, מחממים את השמן ומשחימים את העופות כשהעור כלפי מטה, במשך כ-5 דקות. הופכים ומטגנים 5 דקות נוספות.
3. מוציאים את העופות לצלחת ומטגנים את הנקניקיות במשך 3-4 דקות. מוציאים אותן וחותכים אותן לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.
4. מוסיפים לסיר את רצועות הפלפלים המתוקים, החלפיניו, הבצל והשום ומקפיצים הכל יחד במשך 5 דקות, עד שהם רכים ומתחילים להשחים.
5. מחזירים את הנקניקיות לסיר, מוסיפים את הפלפלים הכבושים בשלמותם, תפוחי האדמה המבושלים, ציר העוף, היין, החומץ והאורגנו ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים יחד בעדינות ואז מעבירים את כל תכולת הסיר לתבנית גדולה.
6. אופים בתנור במשך 30 דקות, עד שהעופות מבושלים היטב והרוטב מסמיך.