רכיבים
- 1/3 כוס גרגרי חומוס יבשים (לאחר שהושרו וסוננו)
- 4 תפוחי אדמה, רצוי מזן ראטה, מקולפים וחתוכים לרבעים
- 1 בצל צהוב בינוני, חתוך לרבעים
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כפית עלי תימין טריים
- 1/3 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים את גרגרי החומוס לפירורים דקים, ממש כמו קמח ומעבירים את הקמח לקערה.
2. מוסיפים לבלנדר מחצית מכמות תפוחי האדמה והבצלים, טוחנים במשך 2 דקות, עד שהם מגורדים. מרפדים קערה גדולה בבד גבינה / חיתול בד / מגבת מטבח דקה ומניחים במרכז את התערובת המגורדת של תפוחי האדמה והבצלים. סוגרים עליהם את הבד וסוחטים היטב. מניחים את התערובת בקערה גדולה ונקייה ואת הנוזל הלבן שהצטבר בתחתית הקערה לאחר הסחיטה, שופכים לאט לכיור, עד שרק המשקעים העמילניים נשארים. שומרים אותם - הם ייכנסו לתערובת הלביבות בהמשך. חוזרים על הפעולה עם תפוחי האדמה והבצלים הנותרים.
3. שוטפים את הבלנדר ומוסיפים לתוכו את קמח החומוס, העמילן, הביצים, המלח, הפלפל הלבן והתימין וטוחנים יחד במשך 5 שניות. יוצקים את התערובת לקערה עם תפוחי האדמה והבצלים ומערבבים היטב.
4. במחבת עם תחתית כבדה או מברזל יצוק מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית. מטגנים תלוליות שוות מהתערובת במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב שחום עמוק ויפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד, חם.