רכיבים
- 4 בננות בשלות, מעוכות למחית
- 1/4 כוס דבש
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קורט מלח
- 1/4 1 כוסות חלב
- 2 כוסות שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
- לקישוט: קוקוס, אגוזי פקאן קצוצים, סוכריות צבעוניות, שוקולד מגורר חלבי או לבן
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, טוחנים יחד לתערובת אחידה את מחית הבננות עם הדבש, תמצית הווניל וקורט מלח.
2. כשהתערובת אחידה, יוצקים פנימה את החלב וטוחנים עד להיטמעות.
3. מחלקים את התערובת בין 12 תבניות ארטיק, מכסים ומקפיאים למשך לילה שלם.
4. כשהארטיקים קפואים לחלוטין, ממיסים את השוקולד-צ'יפס או השוקולד המריר וטובלים את החלק העליון של הארטיקים בשוקולד המומס. מפזרים מעל קוקוס או כל תוספת אהובה אחרת. הציפוי יתקשה על הארטיק הקפוא במהירות.
יתכן שהשוקולד המומס יהפוך לסמיך יותר בשל הקור של הארטיקים ולכן כדאי לחמם אותו שוב כדי שיהיה קל יותר לצפות איתו.
5. מסדרים את הארטיקים המוכנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות לפחות לפני שמגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!