רכיבים
- חמאה רכה וסוכר לשימון וציפוי התבנית
- 5 ביצים
- 400 גרם חלב מרוכז
- 15 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב
- 220 גרם שוקולד לבן, מומס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים בחמאה רכה את התחתית והדפנות של תבנית בונדט - תבנית עגולה עם חור באמצע ושוליים גבוהים. אם אין לכם, לכו על תבנית עגולה, רצוי עם תחתית נשלפת. לאחר השימון בחמאה, מפזרים בפנים סוכר שייתפס בעזרת החמאה.
2. במעבד מזון, טוחנים לתערובת אחידה את הביצים, החלב המרוכז, החמאה, החלב והשוקולד הלבן המומס.
3. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה - העוגה לא תגיע לחלק העליון של התבנית וזה בסדר.
4. מכסים את התבנית בנייר כסף ומהדקים מסביב. אופים במשך 50 דקות או עד שהעוגה יציבה.
לאחר האפייה, משאירים את העוגה בתנור עד שהיא מצטננת לטמפרטורת החדר ואז מעבירים אותה למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני שמחלצים אותה מהתבנית ומקשטים בכל דרך שרוצים.
יש שאלות? אנחנו בתגובות