רכיבים
- 1 ק"ג פרגיות עם עצם, ללא עור
- 220 גרם רוטב עגבניות קנוי (אפשר להחליף ב-2 כפות רסק עגבניות ו-1/2 כוס מים)
- 1 בצל צהוב בינוני, קצוץ דק
- 10 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 3 עלי דפנה מיובשים
- 1/2 1 כפות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1/4 כוס זיתים ממולאים בפלפל אדום (אופציונלי)
- 1 כף צלפים, מסוננים (אופציונלי)
- 450 גרם תפוחי אדמה מזן ראטה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה:
1. טופחים על העופות בעזרת נייר סופג כדי לייבש אותם ומניחים אותם בסיר עם תחתית כבדה.
2. בקערה בינונית, מערבבים את רוטב העגבניות עם הבצל, השום, החומץ, שמן הזית, הפפריקה, הכמון, עלי הדפנה, מלח ופלפל שחור.
3. יוצקים את הרוטב על העופות שבסיר, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
4. יוצקים לסיר את היין, מוסיפים את הזיתים, הצלפים ותפוחי האדמה ומערבבים היטב. מביאים שוב לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים בשמך 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים (אך לא רכים מאוד).
אם הרוטב דליל מדי, הוציאו מהסיר את העופות ותפוחי האדמה לקערה, והרתיחו את הרוטב במשך 5-7 דקות על אש בינונית, עד שהוא מסמיך.
מגישים עם אורז לבן ומקשטים בכוסברה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!