רכיבים
- 1/3 כוס + 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 שן שום, קלופה וחצויה
- קורט נדיב של צ'ילי גרוס
- 100 גרם אנשובי משימורים, מסוננים
- 230 גרם ספגטי, רצוי 100% קמח דורום
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 1 כוסות פירורים גסים מלחם בן יום אחד
אופן ההכנה:
1. במחבת, רצוי מברזל יצוק, מחממים 3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את פירורי הלחם וקולים אותם תוך ערבוב מתמיד במשך כ-2 דקות, עד שהם זהובים-שחומים ומעבירים מיד לקערה, כדי לעצור את הבישול ולמנוע מהם להישרף.
2. שוטפים את האנשובי המסוננים, מייבשים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
3. בסיר גדול, מרתיחים מים מומלחים ומבשלים את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. לדרגת אל דנטה.
4. במחבת עם תחתית כבדה, מחממים בה 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים את השום ומטגנים אותו על אש בינונית עד להזהבה ומוציאים את השום מהמחבת לצלחת.
5. מנמיכים לאש הכי קטנה שאפשר, מוסיפים למחבת את הצ'ילי הגרוס וקוביות האנשובי ומבשלים אותם במשך דקה תוך כדי שמועכים אותם יחד למחית בעזרת גב של כף עץ. מכבים את האש כדי לא לאפשר לשמן להתחמם יותר מדי ויוצקים למחבת 3 כפות ממי הבישול של הפסטה. מדליקים שוב את האש ומחממים על חום נמוך מאוד.
6. מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת עם רוטב האנשובי והצ'ילי ומערבבים לציפוי. מחלקים את הפסטה בין 2 קערות הגשה אישיות, מפזרים כף פטרוזיליה קצוצה מעל כל מנה ומערבבים פנימה את פירורי הלחם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!