רכיבים
- 1 כוס צ’אנה דאל - גרגרי חומוס קלופים וחצויים (לא מצאתם? לכו על חומוס יבש)
- 1/2 1 כפיות כורכום
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 עלה דפנה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן חמניות
- 6 ציפורן שלמים
- 4 שיני שום גדולות, פרוסות דק
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס (אופציונלי)
- 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1. אם משתמשים בגרגרי צ'אנה דאל - שוטפים אותם ומניחים בסיר גדול ללא צורך בהשרייה, אך אם משתמשים בחומוס יבש, משרים במים למשך לילה שלם, שוטפים ומניחים אותם בסיר.
2. מתבלים בכורכום, הל ומלח ומוסיפים לסיר את עלה הדפנה ו-4 כוסות מים. מבשלים ומביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש כך שהתערובת תבעבע קלות, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.
3. לאחר 40 דקות בודקים אם התערובת עדיין לחה למדי. אם לא, מוסיפים כוס מים, מכסים את הסיר באופן מלא ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.
4. מסירים את עלה הדפנה ובעזרת מועך פירה או מוט בלנדר, מועכים או טוחנים את הגרגרים למרקם סמיך, אך לא נוזלי מאוד.
5. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן החמניות, מוסיפים את הציפורן ומטגנים במשך 30 שניות. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב מתמיד, עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את הצ'ילי הגרוס, מכבים את האש ומערבבים. שופכים את התערובת לתבשיל הטחון ומערבבים בעדינות. מגישים מיד, על אורז לבן מבושל ומקשטים בכוסברה קצוצה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!