כיכר השבת
המאפייה

ממהרים? תקתקו עוגה מגלידת פיסטוק אפויה

פרוסה של עוגה בחושה רכה רכה כמו ענן עם פיסטוקים מתפצפצים בפנים ומעל ציפוי ליים מתוק-חמצמץ. יש ביס מושלם מזה? מתכון לעוגת גלידת פיסטוק אפויה עם זיגוג ליים (מתכונים, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
עוגת גלידה אפויה עם פיסטוקים וזיגוג ליים מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 מ"ל גלידת פיסטוק איכותית, רכה מאוד (רצוי חלבית)
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/3 כוס פיסטוקים גולמיים קצוצים

לזיגוג:

  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/3-1/2 כוס מיץ ליים
  • גרידת קליפה מ-2 ליים

לקישוט: פיסטוקים קצוצים, שוקולד לבן מגורד, עלי ורדים מיובשים (אופציונלי)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מערבבים את הגלידה והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות רק עד לאיחוד.

    2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או עגולה, מרופדת בנייר אפייה משומן.

    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35-40 דקות.

    4. במקביל, מערבבים היטב בקערה קטנה את אבקת הסוכר, מיץ הליים וגרידת קליפת הליים. כשהעוגה מוכנה, ממתינים שהיא תצטנן לחלוטין ורק אז יוצקים עליה את הזיגוג ומקשטים בפיסטוקים קצוצים ו/או שוקולד לבן מגורד. עלי ורדים מיובשים יכולים להיות תוספת נאה לעוגה מרשימה במיוחד.

    הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

    הכתבה עניינה אותך?

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    תוכן שאסור לפספס

    4 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    3
    אפשר להכין עם כל גלידה?
    ללא שם
    2
    נראה טוב אפשר לוותר על הזיגוג?
    סמדר
    כן, אפשר לוותר על הזיגוג
    מערכת כיכר אוכל
    1
    מהמם חייבת לנסות
    לאה
    תוכן שאסור לפספס

    תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

    -נקראים כעת
    -פרקים נקראו
    -ספרים נקראו
    לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
    עכשיו בכותרות