כיכר השבת

מה צריך להגיד לילדים במקום "לכו לחדר!" - ומדוע

כשהייתם ילדים ונשלחתם על ידי אבא או אמא לעמוד בפינה או לחכות בחדר, הבטחתם לעצמכם שלעולם לא תעשו את זה לילדים שלכם - אבל איכשהו אתם נופלים בזה שוב ושוב. ד"ר סיגי כהן, מנחת הורים בכירה, עם חלופה הולמת ובריאה לכל הצדדים (הורים)

|
9
| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

שתקום האמא או יקום האבא שלו שלא צעקו פעם אחת לפחות על הילד שלהם ללכת לחדר או לשבת בכיסא ולא לזוז עם שלושה סימני קריאה מאיימים. כן, לא אהבנו שעשו לנו את זה בתור ילדים ואפילו הבטחנו לעצמנו לא לעשות את זה לילדים שלנו לעולם, אבל כמה עשורים אחר כך אנחנו יכולים להבין את הסיטואציה בה היו ההורים שלנו. הילד הקטן מטיל אימה בבית ולא נשארת לנו ברירה אלא, ובכן, לשלוח אותם לחדרם.

לאחרונה נתקלנו בסרטון אינסטגרם של ד"ר סיגי כהן, ישראלית שמתגוררת בקליפורניה. כיום היא פסיכולוגית המתמחה בהתפתחות ילדים - והיא מציעה חלופה הולמת ובריאה להתמודדות עם אותם רגעי כעס חסרי מוצא.

כשאנחנו מרגישים את הדחף לצרוח "לך לחדר!!!", אנחנו עצבניים מאוד, "אבל כעס ותסכול הם אינם כלי הורות יעילים" אומרת ד"ר כהן. "הם גורמים לתגובה אימפולסיבית בה נבייש ונאשים את הילד".

ומה קורה לילד בזמן הזה? כפי שאתם וודאי זוכרים מילדותכם, הילד לא מתכוון לנצל את הזמן הזה בחדר לחשבון נפש והסקת מסקנות. "במקום זאת, הוא יישב בחדר לבד, מלא בתחושת אשמה ובעיקר, כועס עליכם" מסבירה ד"ר כהן.

View post on Instagram
 

הטקטיקה שמציעה כהן היא להיפטר מגורם הבושה תוך עידוד התבוננות עצמית. במקום לשגר את הילד הרחק מעיניכם, אמרו לו את הדברים הבאים: "מה שקרה עכשיו ממש לא בסדר ושנינו צריכים לחשוב על זה טוב טוב. לכן, אנחנו ניקח עכשיו הפסקה קצרה אחד מהשני ואחר כך נשב ביחד, אני אגיד לך מה חשבתי על מה שקרה ואתה תגיד לי מה אתה חשבת ויחד נחליט מה צריך לעשות טוב יותר בפעם הבאה".

הניסוח הזה מעניק לילדים את הזמן והמרחב לחשוב על מה שהם עשו, אבל במקום להאשים אותם ("בוא נדבר על מה *שעשית*"), נמנעים מהאשמה ("בוא נדבר על מה שקרה"). זה יוצר מקום נוח יותר להתבוננות.

בונוס: כך אתם משתפים את הילדים בתהליך של פתרון בעיות, מיומנות חשובה שרצוי לרכוש מגיל קטן ולאמן כל הזמן. בנוסף, אתם מראים לילד איך עובדים בשיתוף פעולה גם בזמן קונפליקט מבלי לאבד את העשתונות ולצאת מפרופורציות, אלא בצורה מפוקחת רגשית. סיטואציה מנצחת לכל הצדדים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
למה צריך להרביץ אם יש לך כעסים לך לטיפול ואל תוציא את זה על ילדיך בתירוץ עלוב של חינוך אני כהורה וכמחנך כבר 10 שנים מעולם לא הרמתי יד ויש לי 4 בנים מחונכים מאוד ב"ה מצער לקרא מילים כמו שלכם חשבתי שהדור הצעיר כבר לא חושב כך מסתבר שטיפשים רק מתחלפים
אליהו
"חוסך שיבטו שונא בנו"
מישהו
מהמילים הכעוסות והפוגעות שלך, משתמע שאולי אתה לא מכה את ילדיך, אבל כנראה פוגע בהם מילולית. לתת כבוד זה גם במילים. ודבר נוסף, אדם צעיר כמוך טרם עמד מול קשת רחבה של גילאים וניסיונות. בבקשה, אל יתהלל חוגר כמפתח...
א
1
לא מסכים אני אישית מרביץ לילדים שלי כדי שיתנהגו יפה אין מה לעשות עם הילדים של היום צריך ללכת ביד קשה
דוד
הילדים של פעם היו חוטפים הרבה יותר והיום הם בריאים בנפשם ושמחים יותר מהילדים של דורנו...
נכון
לא בטוח. היום הוכיחו שזה לא טוב לדור של היום וכל דור והכוחות שלו
מישהו
ממש. כל הגברים שחטפו מכות מהמלמדים בחידר, כמו בעלי, יצאו 'שרוטים' ומצולקים בנפשם. וגם סובלין הרבה מהתפרצויות זעם.
פלונית
קל לך יותר להרים עליהם יד וזה עובד לך עכשיו אבל הילד שלך מתחנך להרביץ בשביל שיקשיבו לו ואז כשהוא ירביץ לחבר או לאשתו ושם התוצאות יכולות להיות ממש ג3ועות
לא מה שנח נכון
זה לא חינוך, זה אילוף. וזה גם מחנך לאלימות. הם מתנהגים יפה, כי הם מפחדים, השאלה מה יהיה שלא תיהיה לידם. אם זה קיצוני, זה יכול גם להשניא עליהם את 'הדת'. ולפעמים ילדים כאלה בשלב מסוים, 'זורקים' הכל.
פלוני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות