רוב האנשים דחו בשלב כלשהו את שטיפת הכלים והותירו אותם לשחק אחד עם השני, מכוסים בשאריות, עד שיתפנו אליהם. לפעמים עובר כך יום שלם. לפעמים אפילו יומיים.
זו טעות נוראית שעלולה לפגוע לנו בבריאות - ועדיין, ערימת כלים בכיור אינה מחזה נדיר.
חיידקים אוהבים לחות והכיור הוא סביבה מושלמת להתפתחות סטפילוקוקוס או סלמונלה - חיידקים מסוכנים שגורמים לבעיות בקיבה ובמעיים. חיידקים יכולים להישאר פעילים על משטחים - גם על משטחים נקיים - במשך ארבעה ימים. תוסיפו לזה כלים מלוכלכים עם שאריות מזון עליהם והעובדה שהכיור בא במגע תדיר עם דגים, בשר גולמי, מוצרי חלב וירקות - וקיבלתם חגיגה שלמה שעשויה למצוא את דרכה מהר מאוד למערכת העיכול שלכם.
בפעם הבאה שאתם עושים שימוש בכלים, הדיחו אותם כמה שיותר מהר ואל תשרו אותם במים כדי "לעזור" לשאריות המזון להתנקות מהם בקלות, כיוון שאז אתם מקבלים מרק חיידקים מזוהם (כן, זה דוחה כמו זה נשמע) בו אתם נוגעים תוך כדי ניקוי הכלים - ומשם מעבירים את החיידקים אל כל חלקי המטבח ואולי גם הבית.
לכן, לאחר הדחת הכלים דאגו לנקות היטב גם את הכיור והשיש, כדי לוודא שאף חיידק סורר לא יגיע אליכם.