זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לבלינצ'ס:
- 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
- 1/4 2 כוסות מים
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- 1/2 ראש כרוב לבן, קצוץ
- 1 גזר, מקולף וקצוץ
- מלח ופלפל שחור
לציפוי:
- 1 ביצה, טרופה
- 1 כוס פירורי פנקו
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, טורפים היטב בעזרת מטריפה ידנית את כל רכיבי הבלינצ'ס עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מחממים מחבת טפלון, יוצקים לתוכה מצקת אחת מהבלילה לחביתייה דקה. מוציאים אותן לצלחת ועורמים אותן זו על זו.
3. בקערה, מערבבים את הכרוב והגזר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים במרכז כל בלינצ'ס. מקפלים את הצדדים למרכז, מגלגלים ומסדרים את הבלינצ'ס הממולאים בתבנית, כשה"תפר" כלפי מטה. מעבירים למקפיא למשך שעה.
4. במחבת גדולה, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מצפים את הבלינצ'ס בביצה הטרופה, מגלגלים בפירורי הפנקו וומטגנים להזהבה יפה מכל הצדדים. מגישים חם לצד רוטב צ'ילי לטבילה או כל רוטב אהוב אחר.