רכיבים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס (220 מ"ל) שמנת חמוצה
- 113 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- 1/4 1 כפיות אגוז מוסקט טרי מגורד
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
לציפוי:
- 15 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממקמים את רשת התנור במדף האמצעי ומחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ עם חמאה תרסיס שמן ואז מרפדים את התבנית בנייר אפייה שהשוליים שלו בולטים החוצה, כדי שניתן יהיה לחלץ את העוגה בקלות מהתבנית.
2. בקערה גדולה, מקציפים את הסוכר והביצים במשך דקה, עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את השמנת החמוצה, החמאה, המוסקט, תמצית הווניל והמלח ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה, ללא גושים.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי והעוגה תפוחה וזהובה. מוציאים מהתנור ומצננים את התבנית על רשת במשך 15 דקות ואז אוחזים בשולי נייר האפייה, מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים אותה על רשת ומצננים אותה לחלוטין.
5. בזמן שהעוגה עדיין חמימה למגע, מברישים את החלק העליון בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
מאחסנים את העוגה כשהיא מכוסה, בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים (ביום השני העוגה תספוג את רוב אבקת הסוכר, אז פשוט פזרו מעל עוד).