זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 6 כפות (226 גרם) חמאה
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- 2 כרישות בינוניות, קצוצות דק
- 8 ענפי טימין, קצוצים דק
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס עירית טריה, קצוצה דק
- 2 כפיות גרידת לימון
- 2 כוסות שמנת חמוצה
- צ'יפס ותפוחי אדמה אפויים - להגשה
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה או גבוהה, ממסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הטימין, השום וקורט של מלח ופלפל. מבשלים תוך כדי ערבוב לעתים קרובות, עד לקבלת קרמל וריבה, כ-45 דקות. מסירים מהאש ומניחים להתקררות מוחלטת ואז מערבבים פנימה את העירית וגרידת הלימון.
2. בקערה בינונית מערבבים יחד את תערובת הבצל והשמנת החמוצה, עד להטמעה מלאה. טועמים ומתקנים את התיבול במלח ופלפל ואז מגישים עם צ'יפס ותפוחי אדמה.