זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לכרוב:
- 1 ראש כרוב
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
לרוטב:
- 2 כפות רוטב אריסה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים את הכרוב הקלוי: מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים ומייבשים את הכרוב. חותכים ל-8 נתחים אחידים.
2. מחממים במחבת כף שמן זית אחת, על אש בינונית. מתבלים את הכרוב במלח ופלפל ואז מקפיצים את שני צידי כל נתח למשך דקה. מטגנים את הנתחים בקבוצות עד שכולם מזהיבים משני הצדדים.
3. מניחים את הכרוב על תבנית המרופדת בנייר אפייה וצולים למשך 20 דקות או עד שנראה מוכן. מזלפים מעל את רוטב האריסה מתוק וחריף.
4. מכינים את הרוטב: בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד ומזלפים מעל הכרוב טרם ההגשה.