זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 ראש כרוב סגול, קצוץ גס
- 3 כפות שמן זית
- 6 שיני שום, מקולפות ושלמות
- 4-5 נתחי פילה סלמון
- מלח
- 1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
1. בסיר סוטאז רחב או במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את הכרוב ומאדים אותו תוך ערבוב מתמיד עד שהוא מתרכך.
2. מוסיפים את שיני השום בשלמותן ומערבבים יחד במשך 3 דקות.
3. מגביהים מעט את האש, מניחים את נתחי הסלמון מעל הכרוב, מתבלים במלח ונותנים לדג להתבשל במשך 5 דקות.
4. יוצקים על הכל את מיץ התפוזים, מכסים את הסיר או המחבת ומבשלים במשך 15 דקות.