לפניכם ארבעה מתוכנים למטבל שמנת שום ועירית, מטבל אבוקדו, מטבל חצילים ומטבל עגבניות פיקנטי:
מטבל שמנת שום ועירית
- גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
- 2 כפיות שום כתוש
- 2– 3 כפיות מיונז
- עירית
- פלפל שחור גרוס
- מלח
איך מכינים:
מערבבים את כל המצרכים, קוצצים את העירית ומוסיפים למטבל - תהנו!
מטבל אבוקדו
- 2 אבוקדו רכים
- מיץ מחצי לימון
- ¼ בצל קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
שדרוגים: 2 כפות גבינת שמנת / 1 ביצה קשה.
איך מכינים?
חוצים את האבוקדו, נפטרים מהגלעין וקולפים את הקליפה.
מעבירים את האבוקדו לקערה ומועכים היטב בעזרת מזלג.
מוסיפים לימון, בצל, תבלינים ותוספות משדרגות ומערבבים היטב.
זה הכול, הסלט מוכן, בתיאבון
מטבל חצילים
- חצילים
- 6 שיני שום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- מיץ מחצי לימון
- ¼ כוס טחינה גולמית
- 4 כפות שמן זית
איך מכינים:
יוצרים בכל חציל כ- 3-4 חורים וצולים על אש נמוכה מאוד כ- 20 דקות.
מקלפים את החצילים ומכניסים את כל החומרים למעבד מזון.
טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
מטבל עגבניות פיקנטי
- 4 עגבניות
- ½ בצל סגול קצוץ
- כ-15 זיתי קלמנטה מגולענים וחתוכים ל-4
- חופן בזיליקום קצוץ גס
- מיץ מחצי לימון
- כ-3 כפות חומץ בלסמי
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
אופציונאלי: פלפל ירוק חריף קצוץ
איך מכינים: צולים את העגבניות מרכיבים את הסלט ומטבילים.