לבצק הפריך:
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם אבקת סוכר
- 140 גרם (1 כוס) קמח לבן, מנופה
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 1 כף חלב קר
למלית הפקאן:
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר חום ככה
- 50 גרם דבש
- 1/4 כפית מלח
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 200 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
- אגוזי פקאן שלמים - לקישוט
לרוטב הטופי קרמל המלוח (לא חובה):
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 מ״ל שמנת מתוקה, חמה מאד
- 10 גרם חמאה
- 1/4 כפית מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
1. בקערת מעבד מזון / מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק, למעט הביצה - ומעבדים לבצק אחיד, בכמה פולסים קצרים. מוסיפים את הביצה ומעבדים קצרות לבצק אחיד. עוטפים ומקררים במשך שעה.
2. מרדדים את הבצק לקוטר תבנית בגודל 20-22 ס״מ. מקפיאים במשך חצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. מכינים את מלית הפקאן: קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות. בסיר קטן מניחים את החמאה, הסוכר, הדבש, המלח והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות, עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים. מוזגים מעל הבצק הקפוא. מסדרים את הפקאנים.
4. אופים במשך 30 דקות. מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות.
5. מכינים את רוטב הטופי: על אש בינונית, בסיר קטן / מחבת, מניחים את הסוכר עד להמסה ולקבלת צבע קרמלי עדין. מוסיפים בהדרגה את השמנת החמה ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ. מוסיפים עוד שמנת וממשיכים לערבב, לקבלת רוטב חלק. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבבים לרוטב חלק. מוסיפים את המלח ואם ישנם גושים, מסננים. יוצקים מעל הפאי.