זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 800 גרם עגבניות שרי בשלות, חצויות
- 6 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית + תוספת לשמירה על טריות הממרח
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
- קורט צ'ילי גרוס / פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בתבנית חסינת חום שיש לה מכסה תואם או בסיר ברזל יצוק קטן שמתאים גם לאפייה, מניחים את העגבניות החצויות, שיני השום הקצוצות, שמן הזית והתבלינים. מערבבים, מכסים במכסה וצולים במשך שעה. כל רבע שעה מערבבים את תכולת הסיר ומגרדים את הדפנות כדי שהממרח לא יישרף בשוליים.
3. מצננים לחלוטין וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד של ממרח. מעבירים את ממרח העגבניות לכלי עם סגירת וואקום ויוצקים מעל מעט שמן זית לפני שאוטמים את המכסה, לשמירה על טריות הממרח.