רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח, מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה / מרגרינה / תחליף מרגרינה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
למריחה: ממרח תמרים
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. במיקסר או ידנית, לשים את כל הרכיבים (מלבד ממרח התמרים), עד לקבלת בצק אחיד. אין צורך לעבד יתר על המידה, אחרת המרקם של הבצק יפגע. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ועל משטח מקומח, מרדדים את שניהם לשני מלבני בצק גדולים בעובי של כ-0.5 ס"מ. רצוי לוודא שעלה הבצק כמה שיותר בצורה של מלבן ואף לחתוך את הקצוות, אם צריך.
3. מורחים ממרח תמרים על כל מלבן ומגלגלים מהצד הארוך של כל מלבן לרולדה מהודקת, כך שיתקבלו שני רולים של בצק.
4. מניחים את הרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחותכים את הרולים לפרוסות (משאירים אותן צמודות זו לזו). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ובוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות.