זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם עדשים כתומות
- 4 כפות שמן
- 1 בצל לבן גדול, קצוץ
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 גזר גדול, מקולף וחתוך לקוביות
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 2 ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מניחים את העדשים בקערה, מכסים במים ומשרים במשך 20 דקות.
2. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הגזר ומטגנים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים לסיר את העדשים ואת רסק העגבניות, מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל יחד.
4. יוצקים לסיר את המים, מכסים ומבשלים במשך שעה על אש בינונית-נמוכה. מדי פעם מערבבים.