לרוטב:
- 2 גמבות בינוניות, קלויות בתנור, מקולפות, ללא הזרעים, חתוכות לרצועות
- 1/4 כוס שקדים / קשיו (או תערובת של שניהם), קלויים קלות במחבת יבשה
- 1 עגבנייה בינונית (רצוי מזן תמר), קצוצה
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 שן שום
- קורט פפריקה
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1/3 כוס חלב סויה / חלב שקדים, לא ממותק או שמנת פרווה לבישול
- מלח ופלפל שחור
לדגים:
- 3 נתחי פילה סלמון, ללא עור
- 1 כף שמן זית
- 1/2 לימון, חתוך לפרוסות
- 1 כף עלי אורגנו טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את רצועות הגמבות הקלויות עם שאר רכיבי הרוטב, מלבד חלב הסויה / השקדים / תחליף השמנת, עד לקבלת תערובת נוזלית.
2. יוצקים את התערובת לסיר קטן, מוסיפים את תחליפי החלב / השמנת ומבשלים במשך 2-4 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש.
3. במחבת (רצוי להשתמש בכזו שמתאימה גם לאפייה), מחממים את השמן לדגים על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את נתחי הדג וצורבים אותם במשך 2 דקות מכל צד.
4. יוצקים את הרוטב למחבת, מבשלים במשך 2 דקות ואז מעבירים את המחבת לתנור שחומם ל-200 מעלות (אם המחבת שלכם אינה מתאימה לאפייה, העבירו את הדגים והרוטב לתבנית עם שוליים גבוהים). אופים במשך 10 דקות ומיד כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעל את פרוסות הלימון ועלי האורגנו, ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם.