רכיבים
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2 כפות (15 גרם) שמרים
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 3 כוסות מים חמים
- 200 גרם תחליף מרגרינה (ניתן להמיר ב-1 כוס שמן)
- 1 כוס סוכר
למריחה:
- ממרח שוקולד איכותי
- ממרח חלווה איכותי
- שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מעבדים יחד את כל רכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-2, כך שיתקבלו 8 חלקים שווים.
3. מרדדים כל חלק בצק למלבן. על 4 חלקים מורחים שוקולד ומפזרים שוקולד צ'יפס ועל ה-4 האחרים מורחים חלווה.
4. מגלגלים כל מלבן בצק לרולדה ארוכה (מתחילים לגלגל מהצד הארוך של המלבן), לוקחים רולדת שוקולד ורולדת חלווה, קולעים "צמה" על שתיים ומניחים כל זוג כזה בתבנית אינגליש קייק, כך שיתקבלו 4 כיכרות קלועות.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות ואז מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עד שהעוגות מקבלו גוון שחום יפה.